citroenlimonade

In de wacht

Posted on: April 24, 2017

“De wachttijd bedraagt momenteel meer dan 2 uur!!”
Het bord stond bij de entree en de enorme rij mensen deden mij geen seconde twijfelen aan de waarheid van deze boodschap.
En nee, ik was niet in een pretpark waar ik een nieuwe attractie wilde proberen; ik bevond mij in de Stadswinkel. Zo heten in mijn (verder supercoole, vet toffe) woonplaats de balies van de gemeente waar je als burger heen gaat voor reisdocumenten, verhuizingen, etc.
Nu had ik ook vooraf een afspraak kunnen boeken maar dan moet je erg ver vooruit plannen: vijf weken wachttijd voor de aanvraag van een nieuw paspoort. Zoveel tijd had ik niet dus had ik de gok genomen en was afgereisd naar Maashaven, wat nog altijd beter was dan Rozenburg of Hoek van Holland. Want de afsprakenplanner op internet vond dat serieuze opties. Ha!
Deze ellende wordt veroorzaakt doordat de winkel in het centrum voor langere tijd gesloten (verbouwing). Logisch gevolg is dat de andere winkels de toestroom niet aankunnen. De stress bij loketmedewerkers en wachtenden was ongekend. Krijsende kinderen (want schoolvakantie), mensen die heen en weer moesten rennen naar parkeermeters en algeheel gechagrijn want zelfs met slecht weer is een wachtruimte niet de ideale plek om uren door te brengen. De mevrouw naast mij zat te wiebelen op haar stoeltje (wij konden tenminste zitten) en gaf toe dat ze niet naar de wc durfde, bang als ze was dat ze haar nummer prompt zou missen en weer van vooraf aan kon beginnen met de wachttijd. Want de nummers gaan in verschillende combinaties door elkaar heen en je moet op blijven letten (boek lezen is er niet bij, bijvoorbeeld).
Nu vraag ik me af: waar zijn die medewerkers van de tijdelijk gesloten locatie gebleven? Hadden ze niet ingezet kunnen worden voor extra openingstijden van de loketten? Want zonder afspraak kun je alleen tussen 10 en 3 terecht en er is zelfs een locatie die gewoon maar anderhalve dag per week geopend is. Maar misschien heb ik gewoon teveel gezond verstand? Daarom: wie hier een verklaring voor heeft, mag hem delen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements

  • None
  • citroenlimonade7: Was geen excuus hoor; maar gewoon vergeten te noteren en nu kan ik niet alsnog terugbladeren om een zin uit te zoeken. Mocht jij iets moois tegenkomen
  • henny westerveen: nou ja zeg mijn boek [😜] ik moet het dus wel gaan lezen nu. er zat trouwens helemaal gaan dwang om het in te leveren bij mij hoor, dat was een
  • henny: Nee, Geef mij maar Rotterdammers

Categories

%d bloggers like this: