citroenlimonade

Leeslijst – Nummer 1

Posted on: November 21, 2016

Nr. 1 – Een boek dat is gebaseerd op een sprookje
Titel: Magic flutes – Eva Ibbotson
Gaat over: Tessa: een prinses die geen zin had om te wachten op een prins en liever als manusje-van-alles bij een operagezelschap werkt. En Guy: een man die de waarin hij opgroeide achter zich heeft gelaten en zich heeft opgewerkt tot kasteelheer.
Mooiste zin: argh, ik had het boek te leen en ingeleverd voordat ik de mooiste zin had kunnen noteren. Laten we het dan maar houden op En ze leefden nog lang en gelukkig.
Oordeel: Een kasteel, een prinses, een berekende rivale, een man die uit is op wraak, excentrieke bijfiguren en twee tantes die zich op de achtergrond overal mee bemoeien: dit verhaal bevat plenty van de traditionele sprookjes-elementen. Sprookjes zijn beladen van de thema’s en moraal en daar is ook in dit verhaal genoeg van te vinden. “Verandering” is het grootste thema: Tessa en Guy ondergaan beide innerlijke en uiterlijke veranderingen. Daarnaast speelt het verhaal zich af in Oostenrijk in de jaren ’20 en op de achtergrond spelen de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog mee en de veranderingen die dat in het bijzonder voor de aristocratie betekenden.
Moraal: niets is wat het lijkt.

20161023_173153

Advertisements

2 Responses to "Leeslijst – Nummer 1"

nou ja zeg mijn boek [😜] ik moet het dus wel gaan lezen nu. er zat trouwens helemaal gaan dwang om het in te leveren bij mij hoor, dat was een rot smoes.

________________________________
Van: citroenlimonade
Verzonden: maandag 21 november 2016 19:17
Aan: hjwesterveen@live.nl
Onderwerp: [New post] Leeslijst – Nummer 1

citroenlimonade7 posted: “Nr. 1 – Een boek dat is gebaseerd op een sprookje Titel: Magic flutes – Eva Ibbotson Gaat over: Tessa: een prinses die geen zin had om te wachten op een prins en liever als manusje-van-alles bij een operagezelschap werkt. En Guy: een man die de waarin hij”

Was geen excuus hoor; maar gewoon vergeten te noteren en nu kan ik niet alsnog terugbladeren om een zin uit te zoeken. Mocht jij iets moois tegenkomen, gooi het dan alsnog maar in de groep! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements

  • None
  • citroenlimonade7: Was geen excuus hoor; maar gewoon vergeten te noteren en nu kan ik niet alsnog terugbladeren om een zin uit te zoeken. Mocht jij iets moois tegenkomen
  • henny westerveen: nou ja zeg mijn boek [😜] ik moet het dus wel gaan lezen nu. er zat trouwens helemaal gaan dwang om het in te leveren bij mij hoor, dat was een
  • henny: Nee, Geef mij maar Rotterdammers

Categories

%d bloggers like this: