citroenlimonade

Achtergrondmuziek

Posted on: December 8, 2015

Zolang als ik woon waar ik woon, heb ik met bouwputten te maken gehad: er werd geboord, gedrild, geheid en gehesen. Ik heb hints gespeeld met de hijskraanchauffeur die op ooghoogte heen en weer schoof langs het keukenraam (“wat eet je vandaag?” “spaghetti”) en moest soms creatieve manieren bedenken om bij de voordeur te komen. Vanaf het balkon zag ik de Calypso omhoog gaan, via het keukenraam het Centraal Station en opzij werd de put die de parkeergarage werd, steeds een beetje minder diep totdat onlangs ook daar de bomen op geplant werden en het daarmee allemaal af was. En het ziet er mooi uit allemaal hoor, daar niet van, en het is ook fijn om niet over hopen zand te hoeven klauteren maar jeetje wat is het stil: niks geen stratenmakers die midden in de nacht de weg verleggen, niks geen gepiep van rijdende hijskranen en niks geen getoeter van opgefokte automobilisten die onverwacht in een file achter opgestelde betonwagens terecht komen. Wat blijft is een stilte die met die van de Veluwe kan wedijveren; ik moest er serieus aan wennen.
Nou goed, gelukkig werd de oplevering van de straat gevierd en was er oud-vertrouwd weer eventjes een boel herrie op de achtergrond. Ik heb er heerlijk op geslapen.

PS blijkbaar heeft De Tuinen nog niet gemerkt dat er ook een markt is voor bouwgeluidencd’s want het rek ontspancd´s bevatte uitsluitend plaatjes met geluiden van walvissen, het bos, golven en zomerbriesjes. Kans gemist!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements

  • None
  • citroenlimonade7: Was geen excuus hoor; maar gewoon vergeten te noteren en nu kan ik niet alsnog terugbladeren om een zin uit te zoeken. Mocht jij iets moois tegenkomen
  • henny westerveen: nou ja zeg mijn boek [😜] ik moet het dus wel gaan lezen nu. er zat trouwens helemaal gaan dwang om het in te leveren bij mij hoor, dat was een
  • henny: Nee, Geef mij maar Rotterdammers

Categories

%d bloggers like this: