citroenlimonade

Pijnacker (Zuid!)

Posted on: October 7, 2015

Het aantal keren dat ik in Pijnacker was geweest, was precies nul. Ik kende het van de verkeersborden maar daar hield het dan wel mee op want wat er doorgaans ook in Pijnacker gebeurt; het haalt het acht-uur journaal niet vaak.
Dat ik mij onlangs dan toch in Pijnacker bevond, ging ook niet echt van harte. Sterker nog: het was honderd procent noodgedwongen want er reden geen treinen vanuit Delft en dat zou nog wel even duren. Omreizen kon via Den Haag (tram) en dan met de trein naar Utrecht en van Utrecht naar Rotterdam. Omdat ik geen zin had in die propvolle tram en enorme omreis-beweging, én omdat ik nogal eigenwijs ben, bedacht ik een ander plan. Met de bus naar Rotterdam. Helaas gaat de bus naar het centraal station zo’n twee keer in het uur en had ik die net gemist. De bus naar Rotterdam-Noord kwam er wel net aan en als er Rotterdam op een bordje staat dan kan het natuurlijk niet missen en met de kaart van Nederland enigszins in mijn hoofd dacht ik dat de bus vast wel langs een Randstadrail-halte zou komen. En verrek: na het passeren van wat kassen en geslinger door een sfeervolle vinex-wijk-in-wording was daar ineens de bus/metrohalte Pijnacker Zuid. Pijnacker Zuid, mensen. Handen in de lucht als je wist dat Pijnacker groot genoeg is om geografisch opgesplitst te worden.
Maar goed, daar stond ik dan. Na door een drekkig grasveldje gebanjerd te hebben, klom ik het perron op en had zes minuten de tijd om staande in de regen (twee mensen onder het afdakje en het was vol) de toerist uit te hangen in Pijnacker Zuid. Het uitzicht achter me bood een paar half lege fietsenrekken waar vooral onkruid onder groeide. Als ik naar links keek zag ik rails zo ver het oog reikte. Rechts meer van hetzelfde. Voor me een half lege parkeerplaats en een enorm bord dat een nieuw bouwproject adverteerde want ja, die nog half-lege wijk. Als het station ondergronds was geweest had ik niets gemist en was ik nog droog gebleven ook. Maar: de metro reed, kwam stipt op tijd en veertien minuutjes later stapte ik heel blij weer uit op centraal station.

Metrolijn

Noot: het is niet de bedoeling om Pijnacker-liefhebbers op wat voor manier ook voor het hoofd te stoten. Maar hoe te gek je Pijnacker ook vindt, je moet toch toegeven dat het metrostation diep triest is. 

Advertisements

2 Responses to "Pijnacker (Zuid!)"

Is er ook een museum?? Ben nieuwsgierig geworden!

Nee, je kunt je museumkaart thuislaten als je naar Pijnacker afreist. Volgens dagjeweg.nl zijn er de volgende drie (3!) attracties te beleven: sauna, zwembad én een bekend tuincentrum. Positief gezien, heb je in ieder geval keus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements

  • None
  • citroenlimonade7: Was geen excuus hoor; maar gewoon vergeten te noteren en nu kan ik niet alsnog terugbladeren om een zin uit te zoeken. Mocht jij iets moois tegenkomen
  • henny westerveen: nou ja zeg mijn boek [😜] ik moet het dus wel gaan lezen nu. er zat trouwens helemaal gaan dwang om het in te leveren bij mij hoor, dat was een
  • henny: Nee, Geef mij maar Rotterdammers

Categories

%d bloggers like this: