citroenlimonade

Grote oren

Posted on: March 13, 2015

Op het moment dat De Wolf in Nederland werd gesignaleerd bevond ik mij precies in de regio waar dat beest ook was. Nou precies, zo ongeveer dan. In ieder geval dichtbij genoeg om er een ongemakkelijk gevoel bij te hebben. Want al is dat beest nog zo tam, ik snap niet waarom mensen door de bosjes gaan struinen om dat gedierte te zoeken. Want als de verhalen ons één ding leren is het wel dat ze Gevaarlijk zijn.
Roodkapje, De wolf en de zeven geitjes, De drie biggetjes…het ging allemaal maar nét goed en dat waarschijnlijk alleen maar om de censuur die op kinderverhalen zit (want serieus, een wolvenbuik openknippen en er dan levende wezens uit halen?)
En Drs P kan het nog zo vrolijk zingen, maar het hele gezin ging er mooi aan.
En fabels zijn waarschuwingen en die zijn er ook voor wolven: De jongen die wolf riep. De ezel en de wolf.
Al met al kende ik twee goede wolvenverhalen, maar een paar jaar geleden bekende de schrijfster van Micha dat haar wolvenverhaal verzonnen en dus niks van waar was dus daar kon een streep door. Blijft alleen Peter en de Wolf over. Ik kan me de platenhoes nog voor me halen (oranje met een plaatje in een cirkel) en weet dat ik met open mond heb zitten luisteren toen ik nog een klein citroentje was.
Van de week heb ik Peter en de Wolf dan ook via youtube boven water getoverd en dat heeft gewerkt. Want ik zit dan wel in het westen van het land maar we weten allemaal dat die dieren van die grote oren hebben omdat ze daar goed mee kunnen horen en het dreigement van dat verhaal was genoeg om ‘m gauw weer de grens terug over te steken. Opgeruimd staat netjes, als je het mij vraagt. En graag gedaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements

  • None
  • citroenlimonade7: Was geen excuus hoor; maar gewoon vergeten te noteren en nu kan ik niet alsnog terugbladeren om een zin uit te zoeken. Mocht jij iets moois tegenkomen
  • henny westerveen: nou ja zeg mijn boek [😜] ik moet het dus wel gaan lezen nu. er zat trouwens helemaal gaan dwang om het in te leveren bij mij hoor, dat was een
  • henny: Nee, Geef mij maar Rotterdammers

Categories

%d bloggers like this: