citroenlimonade

Grr

Posted on: August 26, 2014

Stationspleinen zijn een hotspot voor goededoelenzieltjeswinners. Staan ze daar met hun jasjes-met-logo en een klembord, pen in de aanslag om je gegevens te noteren. Je weet hoe laat het is als je mensen in de verte slalombewegingen ziet maken. Vorige week leek het wel een Superslalom, want er stonden twee goede doelen tegelijkertijd.
“Hoihoi! Mag ik jou iets vragen?”
“Nee.”
“Maar het is voor ..”
“Nee.”
Mijn tactiek is dat ik het wandeltempo hoog houd en mijn nee is vriendelijk met een glimlach, maar gedecideerd en ik voeg er altijd “Maar succes verder” aan toe. En dat vind ik heel knap van mezelf want ik vind die gasten zó irritant: te gemaakt vrolijk, te joviaal en te flirterig. Er zal best een doelgroep voor die benaderingsmethode zijn, maar ik hoor daar niet bij.  Goed, vorige week. “Hooooi!” Het meisje sprong recht op mijn pad alsof ze me daar mee tot stoppen kon dwingen, hetgeen erin resulteerde dat ze gedwongen werd om even gauw weer opzij te stappen toen ik gewoon door bleef stappen. “Weet jij wat dit is?”  Ze hield een pakketje omhoog wat dan wel weer origineel was, maar ik tuinde er mooi niet in. “Nee, en dat kan me ook niet schelen. Maar succes verder.”
Hoor ik achter me: “Bitch.”
Pardon?
De trut bood me de kans om alle opgekropte frustraties rond deze marketing-truukerijen met een goed excuus te spuien. Dus dat deed ik. En jeetje dat voelde goed. 

Moraal van dit verhaal:
1) Het is maar goed dat ik niet ski, want ik kan niet slalommen: ik zou recht die berg af gaan.
2) Ik ben geen bitch! Anders had ik wel een klacht ingediend bij de organisatie die ze vertegenwoordigde of had ik ‘m hier wel genoemd. Zacht ei, that’s me.

charity

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements

  • None
  • citroenlimonade7: Was geen excuus hoor; maar gewoon vergeten te noteren en nu kan ik niet alsnog terugbladeren om een zin uit te zoeken. Mocht jij iets moois tegenkomen
  • henny westerveen: nou ja zeg mijn boek [😜] ik moet het dus wel gaan lezen nu. er zat trouwens helemaal gaan dwang om het in te leveren bij mij hoor, dat was een
  • henny: Nee, Geef mij maar Rotterdammers

Categories

%d bloggers like this: