citroenlimonade

Op fietse

Posted on: June 10, 2013

“Lente: Fijn weer vliegjes happen op de fiets” ~ Loesje

De wekker liep af om iets voor Onmogelijkvroeg en een kwartier later zat ik op de fiest. De straten waren verlaten op hier en daar een taxi of wegwerker na. Mannen-van-de-bouw stonden als hangjongeren op de hoek van de straat te wachten op hun bus en trambestuurders fietsten naar de remise. Al snel liet ik de langzaam ontwakende stad achter me en zette koers richting het Platteland: ik peddelde langs velden vol ondefinieerbaar gewas, tuinderijen en zelfs een tractor.
Ik was onderweg van Rotterdam naar Breda voor een dagje fietsforenzen. Dat doe ik één keer per jaar omdat het leuk is maar niet vaker omdat het ook een takke-eind is en het moet wel leuk blijven.
Rond Dordrecht maakte het platteland even plaats voor industrie. Zware kettingen slingerden piepend in de wind aan enorme kranen en hier en daar hoorde je iets vallen maar je zag niemand. Omdat ik mezelf er al snel van had overtuigd dat het er moest spoken, ging het tempo behoorlijk omhoog. Heel snel liet ik zo het enge gedeelte achter me en sjeesde de Moerdijkbrug over. Van de natuur genieten valt nog niet mee als je praktisch op de vluchtstrook van de A16 rijdt maar ach wat maakte het uit: de zon scheen en ik lag op schema. Uiteindelijk rolde ik om klokslag 8 uur de fietsgoot af naar de parkeergarage op werk dus het was missie geslaagd. Nou ja, voor de helft dan want ik moest natuurlijk ook nog terug. En die terugweg, oh die terugweg. Die valt nooit mee, maar ik had echt het hele eind superkeihard wind tegen. Uiteindelijk was ik vijf minuten na Megalaat thuis waar ik alle uitlaatgassen, roet en zonnebrandcreme van me af kon spoelen voordat ik op de bank neer plofte en tevreden bedacht dat ik er weer 364 dagen tegenaan kon.

Fotografisch bewijs dat ik echt gefietst heb (alleen van de heenweg, terug dreigde het fototoestel uit mijn handen te waaien plus toen was de lol er wel vanaf en had ik geen zin meer in acrobatische fietsacts):

Ontwakende stad     085 088 089 093 105 112

Advertisements

1 Response to "Op fietse"

Kanjer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements

  • None
  • citroenlimonade7: Was geen excuus hoor; maar gewoon vergeten te noteren en nu kan ik niet alsnog terugbladeren om een zin uit te zoeken. Mocht jij iets moois tegenkomen
  • henny westerveen: nou ja zeg mijn boek [😜] ik moet het dus wel gaan lezen nu. er zat trouwens helemaal gaan dwang om het in te leveren bij mij hoor, dat was een
  • henny: Nee, Geef mij maar Rotterdammers

Categories

%d bloggers like this: