citroenlimonade

Chuxi

Posted on: February 9, 2013

China Light

China Light

Chuxi, ja, je leest het goed, dat staat er echt. En volgens betrouwbare bronnen betekent dat Chinees Nieuwjaar, op z’n Chinees maar dan zonder de vreemde tekens. Vandaag wordt er in het Haagse China Town feest gevierd, in Rotterdam en meer specifiek bij mij voor de deur, volgt het feest woensdag.
Dit jaar is het jaar van de Slang, en de  astrologen zeggen daarover: “de slang is een wijs teken, dat raadselachtig is. De slang zit vol met onuitgesproken geheimen.”  Supervaag dus. Verder heb ik geleerd dat de slang een teken van de “yin” is, je weet wel die van yin en yang.
Nieuwsgierig als ik werd, heb ik ook eens uitgezocht wat ik voor Chinees sterrenbeeld heb en dat blijkt, what else, de Aap. Da’s dan trouwens weer een yang-dier, het is maar dat je ‘t weet. En of dat betekent of 2013 voor mijn Chinese maan dan nou een goed jaar of juist tricky business wordt, weet ik niet want die informatie is zonder het invoeren van een creditcardnummer online niet te vinden. Nou ja, deze aap gaat er dan maar ongestuurd gewoon van genieten en wenst iedereen een prachtig jaar van de slang toe!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements

  • None
  • citroenlimonade7: Was geen excuus hoor; maar gewoon vergeten te noteren en nu kan ik niet alsnog terugbladeren om een zin uit te zoeken. Mocht jij iets moois tegenkomen
  • henny westerveen: nou ja zeg mijn boek [😜] ik moet het dus wel gaan lezen nu. er zat trouwens helemaal gaan dwang om het in te leveren bij mij hoor, dat was een
  • henny: Nee, Geef mij maar Rotterdammers

Categories

%d bloggers like this: